vwo 6 wiskunde B

Algemeen: Het is zeer belangrijk dat je de teksten die in het wiskundeboek staan goed doorleest. Neem de voorbeeldopgaven goed door, je ziet dan hoe je  bepaalde opgaven moet aanpakken en hoe je eea. moet opschrijven. Achter in het boek staan ook tips, ideŽen  hoe je eea aan kunt pakken. In de wiskunde is alleen een antwoord nooit goed. Gebruik je de rekenmachine dan moet je ook exact opschrijven wat je invoert.

Werk vooral overzichtelijk, schrijf evt verbeteringen en/of opmerkingen er in een andere kleur bij. Je bent bezig met examenstof en je zult deze stof dus meerde malen moeten herhalen voor Pta’s en voor het examen.

Onder stof wordt verstaan datgene dat je in dat lesuur moet doen en als huiswerk af moet hebben voor de volgende les. Je kunt natuurlijk vooruit werken, vůůruit plannen, zorg dat je nooit achterloopt, dan is het namelijk veel moeilijker te volgen wanneer er iets wordt uitgelegd.

Het is verstandig om elke week tijd te reserveren om de Pta’s voor te bereiden, maak voor jezelf een planner.

Op de site van Getal en Ruimte; www.Getalenruimte.epn.nl ,  vind je ook veel informatie.

Bij het cito kun je oude examens opvragen met de antwoorden, goed om te oefenen. www.cito.nl.

Bij het voorbereiden van een Pta kun je gebruik maken van de gemengde opgaven, de algemene herhaling en de diagnostische toetsen achter in het boek.

Veel succes dit jaar!

 

studiewijzers