Databanken in de mediatheek en in de school 
(je kunt klikken op het plaatje of op de link, maar deze databanken kun je alleen op school benaderen)

 


Actuele DocumentatieBank 

De Actuele DocumentatieBank is de digitale opvolger van de Actuele DocumentatieMappen. De databank biedt ruim vijfduizend krantenartikelen per jaar, in honderd actuele thema's, als handig naslagwerk bij werkstukken en scripties. Je kunt zoeken op thema, trefwoord, studiehuisprofiel, onderwijsvak, fulltext search, ťn op auteur,  bron en verschijningsdatum van de krantenartikelen. Je kunt de AD alleen op school raadplegen in de NAL.
De LiteRom is een fulltext databank met recensies over Nederlandse en Nederlandstalige literatuur. In het bestand zijn inmiddels meer dan 60.000 boekrecensies opgenomen uit de periode vanaf 1900, die zijn verschenen in Nederlandse en Vlaamse dag- en weekbladen. Het gaat hierbij om een breed scala aan bladen, van Margriet tot Vrij Nederland en van De Nederlandsche Spectator tot De Telegraaf..
De JeugdLiteRom is de eerste fulltext databank over Nederlandstalige jeugdliteratuur, met ruim 6.500 recensies over oorspronkelijk Nederlandstalige jeugdboeken vanaf 1900. Deze recensies, eerder verschenen in Nederlandse en Vlaamse dagbladen en tijdschriften, zijn grotendeels afkomstig uit de collectie van het Letterkundig Museum in Den Haag.
De UittrekselBank is een fulltext databank met uittreksels van Nederlandse en buitenlandse literaire werken en auteursportretten. De auteursportretten bieden naast biografische gegevens hoofdlijnen van het werk van de auteur, een bibliografie en verwijzingen naar bestaande uittreksels en eventuele internetadressen. Daarnaast bevat de UittrekselBank ruim 450 'snuffelteksten', een aantal oriŽntatieteksten en beknopte informatieve teksten over Nederlandse en buitenlandse auteurs. Ook biedt deze databank ruim 4.000 verwijzingen naar uittreksels in circa 200 uittrekselboeken.