Studiemateriaal Frans    

We hebben een aantal Franse lessen ontwikkeld met allerlei toepassingen van internet. Er zijn inmiddels lessen voor alle klassen van de basisvorming en ook een klein aantal voor de tweede fase.  

 

 

chloe.gif (10218 bytes)

 

 

Chloé is een van oorsprong Zweedse lessenreeks over een Parijs meisje, waarin o.m. lees- en luistervaardigheden aan de orde komen. Je hebt RealOne Player nodig. De lessen zijn vooral geschikt voor de derde klassen H/V en TL4.

Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) was een Duitse  theoloog, die voor zijn verzet tegen Hitler de doodstraf kreeg. Na een gevangenschap van bijna  twee jaar werd hij op 9 april 1945 opgehangen. Hij was een moedig en inspirerend mens, en had uitgesproken opvattingen over de plaats van het  christendom in de moderne wereld.

 

 

               

              Jacques Brel
Deze Franse chansonnier spreekt jong en oud aan. Prachtige liedjes die zich ook lenen voor moderne vertolkingen. Klik op de foto voor een les over Brel.
Er zijn op dit moment problemen met de mp3's.

Anywize.net biedt een lessenpakket voor het basisonderwijs en maakt ook animaties ("Anyhelps") waarin wordt getoond hoe je Word, Paint,Powerpoint, Excel  en zoekmachines slim kunt gebruiken.